omschrijving
foto's
kenmerken

In het groen woonpark Houtlaan staat deze ruime vrijstaande villa op 697m2 grond, gebouwd in 2000. Door de ligging aan de buitenrand van de wijk biedt de woning aan de achterkant volledige vrijheid en zicht op groen en een waterpartij.

Een keurig onderhouden woning, zowel geschikt voor gezinsbewoning (5 slaapkamers) of gelijkvloers wonen (slaap- en badkamer op begane grond). Recent is de standaard al prima geïsoleerde woning, nog verder verduurzaamd door extra vloerisolatie en zonnepanelen.

Indeling: entree in ruime hal met vernieuwde toiletruimte en meterkast. Middels een brede taatsdeur toegang tot de heel royale woonkamer met open keuken. De woonkamer heeft aan de zijkant en de achterkant een mooie erker met veel glas en via openslaande deuren toegang tot het terras en de tuin. Het licht valt prettig royaal binnen en het zicht op het omliggende groen is prachtig.

De open keuken is aan de voorkant van het huis gesitueerd en beschikt over een vaatwasser, koelkast, keramische kookplaat en een oven.

Vanuit de woonkamer is er toegang tot de ruime werk-/slaapkamer (ca. 20m2) met aanliggende badkamer, voorzien van douche en wastafel.

Vanuit de hal/entree is er toegang tot de bijkeuken van ruim 8m2 en van daaruit tot de inpandige garage van ruim 17m2.

Eerste verdieping: ruime overloop van inbouwkast voor installaties, 4 slaapkamers van ca. 20m2, 11m2, 17,5m2 en nog een extra kamer met dakkapel van ca. 20m2. Vanuit deze kamer is er toegang tot een achterliggende, ruime bergzolder met beperkte stahoogte. Verder een tweede badkamer voorzien van douche, toilet en dubbele wastafel. Deze badkamer is vernieuwd in 2020.

Tweede verdieping: een extra, middels vlizotrap bereikbare bergzolder.

Rond de woning ligt een verzorgde tuin met terras. De tuin loopt af naar de vijverpartij zodat er mogelijkheid is om aan het water te zitten of in de winter vanuit de eigen tuin op de schaats te stappen. Op de oprit voor de woning is voldoende ruimte voor meerdere auto's.

De Houtlaan is een parkachtige woonomgeving die ontworpen is met veel aandacht voor de inrichting van de wijk. Om die reden heeft de wijk in 2005 de Drentse Welstandprijs gewonnen. Om deze kwaliteit in stand te houden is het beheer in handen van een coöperatie vereniging, waar u als bewoner lid van wordt. Hieraan wordt een bescheiden contributie betaald.

Duurzaamheid:

- 30m2 zonnepanelen met een jaaropbrengst van ca. 3000KwH

- extra vloerisolatie

- HR beglazing, zonneboiler en Warmte Terug Win ventilatie (2017).

De bijzonderheden van dit fraaie woonhuis in deze mooie woonomgeving laten wij u graag zien tijdens een bezichtiging.

Status
Beschikbaar
Type woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2000
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Woonoppervlakte
205
Inhoud
870
Perceel oppervlakte
697
Tuin
tuin rondom