omschrijving
foto's
kenmerken

Op een in het oog springende locatie in Oud Zuid gelegen helft van dubbele woning met garage. De woning is in 1932-1933 gebouwd naar een ontwerp van de architect A. van Oosten in de stijl van de Haagse School en is een rijksmonument. Samen met de andere helft (gelegen aan de Gratamastraat) vormt het gehele pand een markante verschijning aan het Parkplein, een centraal punt in deze geliefde woonwijk.

De woning is niet recent gemoderniseerd en bevat geen isolatie.

Indeling:

entree in hal met trapopgang, toilet, dichte keuken met vrijwel originele keukeninrichting en toegang naar de kelder. De ruime woonkamer van bijna 50m2 is gelegen langs de buitengevel en beschikt over een open haard en openslaande deuren naar de voortuin.

Verdieping: overloop, twee royale slaapkamers (ca. 18m2 en 14m2) waarvan 1 met toegang tot een balkon en uniek uitzicht over het Parkplein. Verder nog een 3e, kleinere slaap- of studeerkamertje van ca. 7m2 en tenslotte de badkamer van ca. 5m2, voorzien van toilet, wastafel en douche/bad-combinatie.

Tweede verdieping: overloop, fraaie hoekkamer van ca. 14m2, kleinere (berg-)kamer met toegang tot ruimte onder de kap waar de CV-ketel is geplaatst. Vanaf de overloop toegang tot plat dak.

De zuidligging in combinatie met de royale raampartijen zorgen voor een heerlijke lichtinval. De begane grond biedt mogelijkheden tot her-indeling en het realiseren van bijvoorbeeld een moderne open keuken in de woonkamer, die daar met bijna 50m2 ruim genoeg voor is. De twee boven elkaar gelegen hoek-slaapkamers op de eerste en tweede verdieping bieden een 180-graden zicht op de omgeving.

Vanwege de hoekligging beschikt de woning over een beperkte voor- en zijtuin (geen achtertuin). Er is parkeergelegenheid op eigen erf.

Wilt u meer weten over o.a. de financiële aspecten van het wonen in een rijksmonument, zoals woonhuissubsidie? Kijkt u dan op de website monumenten.nl.

Extra info:

- rijksmonument

- buitenschilderwerk uitgevoerd in 2019/2020

- perceel 274 m2

- centrale verwarming d.m.v. ATAG HR ketel 2017

- geen isolatie

- woonoppervlak 140m2.

Status
Beschikbaar
Type woning
2-onder-1-kapwoning
Bouwjaar
1933
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Woonoppervlakte
140
Inhoud
518
Perceel oppervlakte
274
Tuin
voortuin, zijtuin, zonneterras