omschrijving
foto's
kenmerken

Wegens het grote aantal reacties op deze woning kunnen nieuwe bezichtigingsaanvragen niet weer worden ingepland!

Volledige vrijheid op bijna 3 hectare eigen grond, maar toch de voorzieningen van Assen onder handbereik!

Aan de weg van Assen naar Hooghalen staat deze degelijke en ruime, riet-/pannengedekte woonboerderij met vrijstaande dubbele garage op 27.800m2 eigen grond. De boerderij is oorspronkelijk gebouwd rond 1925 en enkele decennia geleden totaal verbouwd waarbij rondom een nieuwe buitengevel is geplaatst. Het geheel verkeert nu in goede conditie en heeft een ruime en functionele woonsfeer.

Indeling: entree, centrale hal met toegang tot toilet, bijkeuken en eenvoudige (gasten-)badkamer, (slaap-)kamer, provisieruimte. Aan de voorzijde ligt de royale woonkamer van 66m2 over de breedte van de boerderij.

Aan de achterzijde liggen een tweede (slaap-)kamer en de ruime woonkeuken. Deze is voorzien van een uitgebreide keukeninrichting met eiland, vloerverwarming en openslaande tuindeuren.

Verdieping: overloop met toegang tot de twee slaapkamers van ca. 13 en 16m2 aan de voorzijde in het oorspronkelijke voorhuis. Later is op creatieve wijze, via een over de gebinten lopende overloop, verbinding gecreëerd naar de achterzijde van de boerderij. Daar is een verrassende slaapkamer gecreëerd van 26m2, met een bijzondere sfeer door de grote vrije hoogte tot in de nok en het vrije landelijke uitzicht.

Aan de overloop ligt een riante badkamer van ca. 10m2, voorzien van toilet, jacuzzi, douchehoek en dubbele wastafel. De badkamer beschikt over vloerverwarming. Tenslotte ligt aan de overloop nog een berging/garderobe.

Naast de boerderij staat een volledig herbouwd stookhok met overkapping en schuin achter de boerderij staat de dubbele houten garage (van bijna 50m2) met verdieping (ca. 20m2), voorzien van betonvloer en twee garagedeuren waarvan één elektrisch bedienbaar.

Het perceel bestaat verder uit een gedeelte grasland, houtsingels en een rietplasje. Vanuit de woonkeuken en het terras tegen de achtergevel is er een mooie zichtlijn over het vrije gebied achter de boerderij. Hier kunt u zo nu en dan reeën spotten en ooievaars op het eigen ooievaarsnest! Aan de oost- en zuidkant grenst het perceel direct aan gebied dat behoort tot het Natuur Netwerk Nederland.

De boerderij is voorzien van een hybride CV-ketel met luchtwarmtepomp uit 2018. Middels het plaatsen van zonnepanelen zou u als nieuwe eigenaar een forse stap richting verduurzamen kunnen zetten.

Extra info:

- op 1,4 km van de A28 op-/afrit Assen-Zuid

- bushalte voor de deur

- mogelijkheid (en vergunning) voor een extra bijgebouw (tuinhuis/blokhut).

Status
Verkocht onder voorbehoud
Type woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1925
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Woonoppervlakte
274
Inhoud
1009
Perceel oppervlakte
27800
Tuin
tuin rondom