omschrijving
foto's
kenmerken

Precies 200 jaar na de bouw in 1821 dient zich de gelegenheid voor om de volgende eigenaar te worden van het Witte Huis. Dit rijksmonument met prachtige tuin is gelegen aan de "stille" kant van de Vaart, een absolute toplocatie in het Asser centrum. Hier kunt u gerieflijk wonen met één of meerdere huishoudens, of wonen en werken combineren.

Het met oog voor detail volledig gerestaureerde pand is in 1821 gebouwd in opdracht van Hendrik Jan Oosting, notabele en lange tijd burgemeester van Assen. Vanaf 1994 is het pand volledig verbouwd en voorzien van alle denkbare comfort, zoals de luxe keuken, de drie riante en luxe badkamers op de eerste verdieping en meer.

Het geheel bestaat uit het hoofdhuis, het voormalig koetshuis (bereikbaar vanuit het hoofdhuis) en de vrijstaande garage. De royale sfeervolle besloten tuin maakt het totaal compleet en het geheel is in een zeer goede onderhoudsconditie.

Ondanks de royale afmetingen en de grandeur van het huis is er toch een heel aangename woonsfeer in het gehele pand. Het licht valt heerlijk binnen en de combinatie met de prachtige stadstuin is fantastisch.

Door de ligging aan de Vaart, tegenwoordig weer bevaarbaar, is het vooral in het vaarseizoen gezellig levendig voor het pand. Tegelijk blijft de lommerrijke achtertuin een oase van rust. Alle denkbare stadsvoorzieningen zijn op loopafstand, evenals het Asserbos.

Hoofdhuis:

Entree/tochtportaal, gang met marmeren vloer, toiletruimte, woonkamer ca. 60 m² met gashaard en tuindeur, eetkamer ca. 30 m², keukenruimte ca. 26 m², kelder/souterrain met wasruimte ca. 27 m².

1e verdieping: overloop/gang met balkonkamer en gangkamer, 3 slaapkamers van ca. 27, 27 en 25 m², waarvan twee met luxe, grote badkamer, elk ca. 9 m², toiletruimte, 3e badkamer, studeer/werkkamer ca. 24 m².

2e verdieping: 2 slaapkamers van 9 en 8 m², doucheruimte, CV-ruimte en grote open speel- werkruimte ca. 65 m².

Koetshuis:

Deze is laatstelijk in gebruik geweest als praktijkruimte, heeft een eigen entree maar is ook vanuit het huis bereikbaar. Op dit moment is er sprake van een indeling met eigen pantry, sanitair en enkele (behandel)kamers. Via een vaste trap is de verdieping van het koetshuis te bereiken, momenteel ingericht als bergruimte. Voor het koetshuis zijn andere invullingen denkbaar, zoals een (semi-zelfstandig) woonappartement, kantoor, atelier of toevoeging aan het woonhuis als tuinkamer.

Assen heeft als hoofdstad van Drenthe veel te bieden. Er is een ruim en gevarieerd winkel- en horeca-aanbod, goede onderwijsvoorzieningen, een ziekenhuis, het cultureel centrum De Nieuwe Kolk en het Drents Museum. Er zijn vele sport- en recreatievoorzieningen. De omgeving van Assen biedt veel natuurschoon. De ligging aan de A28 en het NS-intercity station garanderen een goede bereikbaarheid. De universiteitsstad Groningen ligt op ca. 20 auto- en treinminuten afstand.

Extra informatie:

• Woonoppervlak 505m² inclusief het koetshuis

• Perceeloppervlak 958 m²

• Inhoud 2.093m³ inclusief het koetshuis

• Afmeting garage 2,75 x 6,39 m

• HR cv-ketels (2x)

• Wand-, dak- en glasisolatie

Status
Verkocht onder voorbehoud
Type woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1821
Aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
5
Woonoppervlakte
505
Inhoud
2093
Perceel oppervlakte
958
Tuin
achtertuin