omschrijving
foto's
kenmerken

Aan de rand van de Oranjebuurt, op de hoek Rolderhoofdweg/Julianastraat, staat dit karakteristieke pand met diverse gebruiksmogelijkheden. De huidige indeling is afgestemd op het gebruik als winkelruimte met

(boven-)woning, maar andere indelingen en invullingen zijn goed mogelijk. De bestemming is "eengezinshuizen" en bewoning van het geheel als woning is dus mogelijk.

Het pand is gebouwd op een perceel van 181m2. In 2008 is de verdieping van een forse uitbreiding voorzien, in de stijl van het origineel.

Indeling (woongedeelte): entree in hal met toegang tot de woonkeuken voorzien van nette keukeninrichting met inbouwapparatuur. Woonkamer, tussenhal (met trapopgang) naar de winkelruimte (met eigen entree) en aan de achterzijde van het pand de berging, achteringang en wasruimte.

Verdieping: overloop, twee slaapkamers, grote multi-functionele ruimte met toegang tot het dakterras van ca. 25m2.

Er is gedeeltelijke na-isolatie en isolerende beglazing toegepast en het pand is voorzien van centrale verwarming (Intergas HRE).

De Oranjebuurt is een gezellige en karakteristieke buurt, direct tegen het centrum van Assen. Door de realisatie van het wijkje Asselyn hier tegenover en de aanstaande nieuwbouw op het vroegere Acmesaterrein, ontstaat hier steeds meer een omgeving met een plezierig woonkarakter. Julianastraat 23 is daarom zeker geschikt om volledig als woonhuis met dakterras te bewonen. Maar vanwege de zichtbaarheid en ligging aan de Rolderhoofdweg blijft het anno 2022 ook interessant om de bedrijfsmatige invulling voort te zetten, in wat voor vorm dan ook!

Status
Beschikbaar
Type woning
2-onder-1-kapwoning
Bouwjaar
1930
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Woonoppervlakte
198
Inhoud
769
Perceel oppervlakte
181
Tuin
geen tuin