omschrijving
foto's
kenmerken

Prachtig vrij aan de rand van Assen, staat deze royale vrijstaande villa, op een perceel van 804m2. Een bijzonder huis met voldoende leefruimte voor een groot (of samengesteld) gezin, hobby's of werken aan huis. Want wat dacht u van een souterrain met een dubbele garage en nog extra hobbyruimtes? Zes slaapkamers, 2 badkamers en een riante living met grote glaspartijen met zicht op de tuin en richting het Noord-Willems kanaal?

De woning beschikt over een ruime tuin rondom, waarvan de achtertuin gelegen is op het zuidwesten en direct grenst aan openbaar groen. Er zijn geen achterburen en er is hier volledige privacy. Bovendien loopt u vanuit de tuin direct de wijk uit, over wandelpaden of over de dijk langs het Noord-Willems kanaal.

De entree van de woning wordt bereikt via een korte buitentrap met bordes. De begane grond van het huis ligt daarmee iets verhoogd boven tuin- en straatniveau, wat vanuit het huis een prettig zicht op de omgeving geeft. De begane grond heeft de volgende indeling:

entree in hal met vide, trap naar het souterrain, meterkast, toilet, bijkeuken, living met open woonkeuken van samen ruim 80m2. De living verbindt de beleving van de voor- en achterzijde, met het accent op de achterzijde die vrijwel volledig uit glas (met schuifpui) bestaat. Hier valt de middag- en avondzon heerlijk binnen en heeft u onbelemmerd zicht op groen.

Ook vindt u aan de tuinzijde de in 2015 vernieuwde woonkeuken, met een inrichting van topklasse en voorzien van o.a. stoomoven, klimaatkast, vaatwasser, koelkast, diepvries met ijsmachine, inductiekookplaat maar voor de liefhebber ook nog gas. Tenslotte is in de lagere aanbouw nog een fietsenberging met opslagzoldertje en extra keukenblok, met toegang naar de achtertuin.

Het souterrain: via de trap vanuit de hal is er toegang tot een stook- en provisieruimte en daarna volgt een dubbele garage (totaal 50m2), elk met elektrisch bediende sectionaal-deur. Vanuit deze garage is er toegang tot 2 ruimtes (zonder daglicht, samen 35m2), die kunnen dienen als werkplaats, hobbyruimte of chillroom voor de jeugd.

Eerste verdieping: aan de lange overloop zijn 4 slaapkamers gelegen, waarvan de voorste 2 toegang hebben tot het balkon. Tussen deze twee grote slaapkamers ligt een badkamer, voorzien van douche en dubbele wastafel.

Aan de andere kant van de overloop ligt de ouderslaapkamer, met een eigen balkon en een annex badkamer, voorzien van ligbad, douche en 2 wastafels. Vanaf de overloop is er tenslotte een separaat toilet.

Tweede verdieping: via een vaste trap is er toegang tot de tweede verdieping, die over de hele lengte van het huis loopt. Hier zijn twee slaapkamers en verder veel bergruimte.

De woning wordt verwarmd door middel van een combinatie van heteluchtverwarming en radiatoren en is geïsoleerd naar de eisen van de bouwtijd, aangevuld met na-isolatie. Energielabel C.

U woont hier volledig vrij aan de rand van de stad, maar toch dichtbij uitvalswegen en op prettige fietsafstand van het centrum. Op loopafstand is een bushalte voor de sneldienst naar Groningen.

Scheldestraat 73 is een huis met een verhaal, waar onze makelaar u graag persoonlijk in meeneemt tijdens een bezichtiging. Laat u verrassen!

Status
Beschikbaar
Type woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1975
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6
Woonoppervlakte
240
Inhoud
874
Perceel oppervlakte
804
Tuin
tuin rondom