No Risk Verkopen

Zekerheid en duidelijkheid

Zet je huis te koop met meer zekerheid

Je kent het principe van een huis kopen ‘onder voorbehoud van verkoop eigen woning’. Dubbele lasten zijn namelijk nooit leuk. Maar de laatste tijd is de huizenmarkt op hol geslagen. Mensen willen pas verkopen wanneer ze eerst een ander huis gevonden hebben. Angst om ‘dakloos’ te worden zou je het kunnen noemen. Het nadeel van op elkaar wachten is dat er steeds minder aanbod komt. Maar daar hebben de makelaars van Schoon Makelaardij iets op bedacht.

Ja, ik ga ook No Risk Verkopen!

  • Zekerheid van een verkochte woning
  • Duidelijkheid over je budget
  • Meer aanbod, meer keuze

Vragen en antwoorden over No Risk Verkopen

Waarom No Risk Verkopen?

De woningmarkt is op dit moment oververhit. Wij merken dat veel mensen pas willen verkopen nadat ze eerst zelf een andere woning hebben aangekocht. Ze zijn namelijk bang dat ze anders helemaal zonder huis komen te zitten. Dit heeft het gevolg dat veel potentiële verkopers afwachten waardoor er steeds minder aanbod komt.

Voor wie is dit interessant?

No Risk Verkopen is een interessante oplossing voor ieder die nu een koopwoning heeft en wil verhuizen. Vooral als je eigenlijk wél de zekerheid wilt van eerst verkopen, maar nu toch niet eerst dúrft te verkopen omdat je bang bent dat je daarna zelf geen passende woning kunt bemachtigen.
Portret Paul buiten vierkant
Paul Schoon
NVM-Makelaar

Hoe werkt het?

Wij zetten je woning op de gebruikelijk manier te koop met een volledige presentatie en een enthousiaste aanpak. Aan gegadigden wordt uitgelegd dat in de koopovereenkomst de No Risk Verkopen-clausule zal worden opgenomen. Die houdt in dat de verkoper de verkoop weer ongedaan kan maken, als hij of zij zelf niet een passende woning kan vinden.

Hoe lang is zo’n overeenkomst geldig?

Dat is één van de onderhandelingspunten, maar wij zien een termijn van 3 of 6 maanden als redelijk. Als de termijn is verstreken zonder succes, kunnen partijen besluiten tot verlengen als ze daar beide mee akkoord gaan.

Maar willen kopers dit wel?

Wij denken dat in de huidige woningmarkt veel kopers bereid zijn een poosje op jou te wachten. Maar het is ook mogelijk een aanvullende clausule op te nemen, die de koper mogelijkheid geeft toch te kiezen voor een andere woning als die voorbij komt. De koper moet jou dan wel eerst 48 uur bedenktijd geven. Jij kunt dan beslissen de overeenkomst toch bindend te maken. Jij bent “in control”.

Maar ik kan toch ook eerst kopen en dan verkopen?

Natuurlijk, dat kan. Maar toch eerst No Risk verkopen heeft 2 grote voordelen: je bent zeker van een koper van je woning voordat je tot aankoop overgaat. En: je weet de exacte opbrengst van je woning, wat voor veel mensen toch wel bepalend is voor het budget waarmee je een nieuwe woning kunt aankopen. Geen onzekerheden dus, en dat zonder risico dat je zonder huis komt te zitten.

Kan ik dit zelf?

Dit raden wij af. Juridisch moet dit goed geregeld worden en wij hebben hiervoor de juiste clausules ontwikkeld die in de NVM-koopovereenkomst moeten worden opgenomen.

Met welke kosten krijg ik te maken als ik wil “No Risk Verkopen”?

Je krijgt te maken met de normale kosten van een presentatiepakket (vanaf € 495,-) om je woning professioneel op Funda te plaatsen. Wordt je woning verkocht en gaat alles ook definitief door, dan betaal je de gebruikelijke courtage. Lukt het niet om een nieuwe woning te vinden en blijf je uiteindelijk in je huidige woning wonen, dan betaal je ons geen courtage, maar een bescheiden en faire vergoeding die afhangt van de door ons geïnvesteerde uren in bezichtigingen etcetera.

We kunnen nog meer voor je betekenen